BACK TO LIST

LEAFY SHADE

location

Shanghai China

Use

Office entrance

Floor area

4,000sqm

Client

Shanghai Haitai real estate

Design period

Mar 2006~Oct 2006

Status

Completed

Other

Award
:2009 China modern decoration
:2009 Japan SDA design award excellent prize
:2009 Japan SDA design award special prize
Lighting designer: Kakudate Masahide lighting architect and associates,Signage design: uji design,Collabolate with A-I-SHA

 The building is facing an intersection in a big street as well as an intersection in a small street. The entrance of the building is facing the one in a small street. The good old people live on the small street, and there are beautiful trees. I took the entrance hall as the "expansion" of the small street, then I created an entrance hall as if the beautiful trees outside are  continuing to the inside of the building.

And about this entrance hall, there are some space problems as using office’s one. For example, the entrance hall was too small, and some common spaces were too dark.
So, we created a forest in the office building to make an impression of large and cozy space.